Calefax zoekt nieuw lid Raad van Toezicht

Calefax zoekt
Nieuw Lid
Raad van Toezicht

Calefax  |  6 september 2018

Stichting Calefax is op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht. Het betreft een onbezoldigde functie. Calefax komt graag in contact met kandidaten die gepassioneerde pleitbezorgers zijn van de (klassieke) muziek en Calefax willen en kunnen helpen hun verdere ambities te verwezenlijken.

Over Calefax
Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die in binnen- en buitenland een reputatie hoog houden op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Calefax geldt als de uitvinder van een nieuw genre: het rietkwintet. Sinds de oprichting in 1985 gaf Calefax zo’n 1.400 concerten in 32 landen. De groep vindt wereldwijd steeds meer navolging en helpt actief om de bezetting rietkwintet internationaal op de kaart te zetten.

Stichting Calefax
Stichting Calefax is opgericht in 1992 ter ondersteuning van het ensemble Calefax. De Stichting heeft een Raad van Toezicht, momenteel bestaande uit 4 leden. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op de directie en op de algemene gang van zaken bij de Stichting en staat het ensemble met raad terzijde. De stichting wordt geleid door een directie, bestaande uit de 5 leden vanhet ensemble Calefax. Daarnaast heeft de stichting vier werknemers: een manager (0,8 fte), een financieel medewerker (0,2 fte), een producent (0,5 fte) en een marketingmedewerker (0,5 fte).

De vacature
Stichting Calefax is op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht. Het betreft een onbezoldigde functie. Calefax komt graag in contact met kandidaten die gepassioneerde pleitbezorgers zijn van de (klassieke) muziek en Calefax willen en kunnen helpen hun verdere ambities te verwezenlijken. Speerpunten voor de komende jaren zijn: nieuwe samenwerkingen (coproducties) met gerenommeerde partners uit verschillende disciplines; uitbreiding van met name Europese speelmarkt; meer gespreide inkomsten (sponsoring, donateurs etc.)

De Raad van Toezicht is een professionele en geïnspireerde groep mensen die dicht bij het ensemble staat. Bij de samenstelling van de raad wordt rekening gehouden met een goede balans t.a.v. geslacht, leeftijd, ervaring en achtergrond van de individuele leden van de Raad. Wegens de aflopende termijn van de voorzitter van de RvT behoort het voorzitterschap tot de mogelijkheden.

RvT leden van Calefax:

  1. hebben kennis van en affiniteit met (klassieke) muziek;
  2. hebben voldoende tijd om de vergaderingen van de RvT voor te bereiden en bij te wonen;
  3. zijn inzetbaar voor incidentele projecten waarbij zijn of haar specifieke expertise wordt ingezet;
  4. hebben voldoende tijd om een aantal concerten, vriendenbijeenkomsten en dergelijke bij te wonen;
  5. zijn in staat om onafhankelijk en kritisch te opereren;
  6. hebben geen tegenstrijdig belang;
  7. hebben een relevant netwerk; en
  8. hebben bij voorkeur ervaring als bestuurder of toezichthouder.

Voor deze vacature is de RvT op zoek naar kandidaten met kennis en ervaring op minimaal één van de volgende gebieden: cultuur, (klassieke) muziek, artistiek Europees netwerk, netwerk dat kan leiden tot nieuwe sponsors en/of donateurs, juridisch, nieuwe verdienmodellen, overheid/politiek.

De stichting Calefax onderschrijft de Governance-code Cultuur. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit in de raad versterkt.

Contact
Als u meer informatie wilt over de vacature kunt u contact opnemen met Harald Walkate (lid RvT, 06 – 22 139 569 / hwalkate@gmail.com) of Alban Wesly (directielid en fagottist; 06 – 24 876 833 / alban@calefax.nl).

Reageren
Als u interesse heeft in deze vacature ontvangen wij graag vóór 1 oktober 2018 uw CV en begeleidende brief op info@calefax.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.