VACATURE: Calefax zoekt een producent

VACATURE:
Calefax zoekt een
producent

per 1 oktober 2019

Calefax zoekt per 1 oktober 2019 een producent voor 20 uur per week.

Calefax rietkwintet is een avontuurlijk en vernieuwend ensemble met een internationale carrière. Calefax ontstond ruim 30 jaar geleden als muziekgroep van vijf middelbare scholieren en groeide uit tot een ensemble van wereldklasse. Nu reizen we de wereld over met onze muziek en geven jaarlijks ca. 80 concerten op de mooiste internationale podia voor een groeiende groep luisteraars en fans. Daarnaast geven we lessen aan jonge musici wereldwijd, op conservatoria en universiteiten.

Als uitvinders van het rietkwintet zijn we de trotse ambassadeurs van een nieuwe muziekbeweging: het International Reed Quintet Network. Van Argentinië tot Nieuw-Zeeland ontstaan nieuwe rietkwintetten die in onze voetsporen treden.

Werkzaamheden
Als producent ben je verantwoordelijk voor alle praktische en organisatorische werkzaamheden rondom de concerten en andere activiteiten van Calefax, zowel achter de schermen als op kantoor. Je bent een belangrijke schakel in ons team, bestaande uit 5 musici, een manager, een marketeer en een fondsenwerver. Je vaste werkplek is op ons kantoor in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, daarnaast werk je op concertlocaties waar Calefax optreedt door het hele land, en soms ook in het buitenland.

Tot je taken behoort het produceren en organiseren van concerten en tournees. Je bent contactpersoon voor de podia waar we optreden en organiseert de reizen van de groep, in nauwe samenwerking met onze agenten in Berlijn, Londen en New York. Tijdens de concerten sta je midden tussen de musici en het publiek. Je zorgt voor de ideale omstandigheden waarin de musici kunnen optreden, en bent het eerste aanspreekpunt voor concertbezoekers en fans. Je beheert de ‘winkel’ tijdens concerten en onze webshop, waar we CD’s en bladmuziek van Calefax verkopen. Op kantoor ondersteun je het team met allerhande praktische zaken.

Wij zoeken

Een initiatiefrijke en creatieve producent, die zelfstandig kan werken maar ook een goede, enthousiaste teamspeler is. Met een passie voor kunst en cultuur, en muziek in het bijzonder. HBO werk- en denkniveau en werkervaring op het gebied van productie bij een culturele organisatie. Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van het Engels, en bij voorkeur in bezit van rijbewijs B. Calefax wil een inclusieve organisatie zijn en is actief op zoek naar een grotere diversiteit binnen het team.

Wij bieden
Een uitdagende en leuke baan bij een dynamische en veelzijdige groep, een inspirerende werkomgeving en een hecht team. Een goed uitgerust kantoor in het centrum van Amsterdam. Een dienstverband van 20 uur per week, op basis van een jaarcontract met intentie tot verlenging. Flexibele werktijden en een marktconform salaris.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en je CV via info@calefax.nl.

Solliciteren kan tot en met 18 augustus 2019. Uiterlijk 22 augustus hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 29 augustus 2019.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Emma Brouwer, via productie@calefax.nl.

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

www.calefax.nl