VACATURE: Calefax zoekt een Marketeer

VACATURE:
Calefax zoekt een
Marketeer

per 1 februari 2019

Calefax zoekt per 1 februari 2019 een Marketeer voor 20 – 24 uur per week.

Het rietkwintet Calefax is een innovatief kamermuziekensemble met een internationale carrière. Calefax ontstond ruim 30 jaar geleden als muziekgroep van vijf middelbare scholieren en groeide uit tot een ensemble van wereldklasse. Nu reizen we de wereld over met onze muziek en geven jaarlijks ca. 80 concerten op de mooiste (inter)nationale podia voor een groeiende groep luisteraars en fans. Daarnaast geven we lessen aan jonge musici wereldwijd; op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is Calefax onlangs benoemd tot Ensemble in Residence.
Als uitvinders van het rietkwintet zijn we de trotse ambassadeurs van een nieuwe muziekbeweging: het International Reed Quintet Network. Van Argentinië tot Japan ontstaan nieuwe rietkwintetten die in onze voetsporen treden.

Werkzaamheden
Als marketeer ben je verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten van Calefax en werk je mee aan het vergroten van de (internationale) naamsbekendheid van de groep, het verbreden van ons publiek en het vergroten van onze achterban. Je maakt deel uit van ons team bestaande uit 5 musici, een manager, een producent en een fondsenwerver en werkt op ons kantoor in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.
Tot je taken behoort het ontwikkelen van publiciteitscampagnes rondom de uiteenlopende en bijzondere projecten van Calefax, online & offline. Je beheert de website en social mediakanalen (o.a. Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) op een strategische manier en verzamelt en creëert inspirerende content (beeld en tekst). Je bent actief in het benaderen van de media en werkt nauw samen met de publiciteitsafdelingen en marketeers van de podia en andere partners. Je houdt je bezig met publieksonderzoeken en (online) advertising.

Wij zoeken
Een initiatiefrijke en creatieve marketeer, die zelfstandig kan werken maar ook een goede teamspeler is. Grote affiniteit met het culturele veld, en met muziek in het bijzonder. Een relevante HBO of WO opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau, en minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van communicatie en marketing bij een culturele organisatie. Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van het Engels. Je houdt van schrijven en hebt een goed oog voor beeld en ontwerp. Je volgt trends en ontwikkelingen op het vlak van marketing en media.

Wij bieden
Een uitdagende functie bij een dynamische en veelzijdige groep, een inspirerende werkomgeving en een hecht team. Een goed uitgerust kantoor in het centrum van Amsterdam. Een dienstverband van 20 tot 24 uur per week, op basis van een jaarcontract met intentie tot verlenging. Flexibele werktijden en een marktconform salaris.

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en je CV via productie@calefax.nl.
Solliciteren kan tot en met 2 januari 2019. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 10 januari 2019.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hester Mol, via pr@calefax.nl of 020-5191844 (dinsdag en donderdag).

Acquisitie op basis van deze advertentie stellen we niet op prijs.

www.calefax.nl