Winnaar
Barlow Prize 2017

Calefax  |  29 augustus 2017

Met trots kondigen we de Winnaar aan van de Barlow Prize van 2018: Stacy Garrop.

De Barlow Endowment for Music Composition bestaat sinds 1983 en is in het leven geroepen om ‘excellentie in muziek’ te ondersteunen en dit vindt onder andere plaats door de jaarlijkse uitreiking van de Barlow Prize. Deze prijs is eigenlijk een compositie-opdracht, ieder jaar voor een andere bezetting. In 2018 voor de formatie van een rietkwintet. Jelte Althuis, onze basklarinettist, zat namens Calefax in de jury.

Van de website van Barlow Prize: “After reviewing 159 submissions from 18 countries, the judging panel awarded Stacy Garrop of Chicago, Illinois, the $12,000 Barlow Prize to compose a major new work for reed quintet.” We are grateful to the Barlow Endowment and BYU for supporting another big step in the development of Reed Quintet repertoire. And proud to be part of the consortium that will premiere this new piece, together with Akropolis and a new Reed Quintet from BYU. Happy for all involved!

Meer info vind je hier.