Bart de Kater is de nieuwe klarinettist van Calefax!

Bart de Kater is de
nieuwe klarinettist

Calefax  |  23 juli 2021

Na een selectieperiode van negen maanden is Calefax verheugd zijn nieuwe klarinettist te introduceren: Bart de Kater.

Met Bart komt een geweldig veelzijdige, communicatieve muzikant de gelederen van Calefax versterken. Een energieke multi-instrumentalist van wie we zowel muzikaal als achter de schermen gaan genieten. Ondertussen spreekt Calefax zijn dankbaarheid uit aan alle klarinettisten met wie de groep in het afgelopen seizoen heeft kennisgemaakt en gewerkt. Aangezien Bart niet per direct volledig inzetbaar is, treedt Calefax het komend seizoen een aantal keer met gastspelers op.

Bart heeft in het verleden meermaals samengewerkt met Calefax. Zo maakte hij deel uit van de jubileum-cd CalefaXL (2010) en was in 2009 onderdeel van het stand-in rietkwintet van Calefax voor enkele concerten uit de tournee Amerika, America, een samenwerking met Speeltheater Holland.

Biografie Bart de Kater

Bart de Kater sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Als muzikant slaat hij vaak een brug naar muziektheater en begeeft zich graag op het vlak van de folklore muziek. Bart maakt deel uit van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en het Nederlands Blazers Ensemble waarmee hij toerde naar Jordanië, Israël, Turkije, Polen, Brazilië en Bulgarije. Verder is hij regelmatig te gast bij de grote Nederlandse orkesten. Als docent is Bart verbonden aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag – waar Calefax Ensemble in Residence is – en als hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.