Master Rietkwintet

Master
Rietkwintet

in samenwerking met Koninklijk Conservatorium Den Haag

Sinds 2017 biedt het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de nieuwe masterspecialisatie Rietkwintet aan in samenwerking met Calefax.

Calefax groeide in 35 jaar uit van een muziekgroep van vijf schooljongens tot een ensemble van wereldklasse. Het repertoire van Calefax omvat vele eeuwen muziek. De musici van Calefax blazen klassieke muziek letterlijk nieuw leven in door het zelf te arrangeren voor hun eigen unieke rietkwintetbezetting: hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Daarnaast zijn er intussen zo’n honderd nieuwe werken voor Calefax geschreven door componisten van over de hele wereld.

Als uitvinders van het rietkwintet (hobo, saxofoon, fagot, klarinet en basklarinet) is Calefax de trotse ambassadeur van een nieuwe muziekbeweging: het International Reed Quintet Network. Van Argentinië tot Nieuw Zeeland ontstaan nieuwe rietkwintetten die de voetsporen van Calefax treden. Calefax bestaat uit Olivier Boekhoorn (hobo), Bart de Kater (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot).

Programma

Tijdens de tweejarige Master Rietkwintet komt niet alleen het instuderen en uitvoeren van het repertoire voor rietkwintetbezetting aan bod, maar wordt ook veel aandacht besteed aan:

> Ensemble coaching
> Individuele coaching op eigen instrument gericht op kamermuziek
(timing, kleur, intonatie, articulatie, verfijning speltechniek)
> Programmering en artistieke visie
> Podiumpresentatie en ontwikkeling concert formats
> Financieel beleid en fondsenwerving
> Coaching bij arrangeren

Aanmelden

Studenten kunnen zich individueel of als rietkwintet aanmelden en daarnaast kunnen de studenten ook individuele lessen volgen bij hoofdvakdocenten van het conservatorium. Voor meer informatie over deze nieuwe masterspecialisatie, neem contact met ons op via info@calefax.nl