Educatie

Educatie kan in vele vormen plaatsvinden. Voor de leden van Calefax heeft educatie altijd als doel om de passie die zij hebben voor muziek in het algemeen, en voor hun rietkwintet-bezetting in het bijzonder, over te brengen op andere mensen. Calefax ontwikkelt programma’s en projecten voor kinderen, musici en voor bedrijven. Hieronder vindt u ons aanbod.

Jeugd

Calefax heeft een aantal verschillende concertprogramma’s speciaal voor kinderen ontwikkeld in samenwerking met Oorkaan en Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

ONS AANBOD:

Zeven Sloten (4+)

Zeven Sloten (4+)

Meezingconcert van Calefax en Lotte van Dijck voor iedereen vanaf vier jaar. Zeven Sloten is ontwikkeld in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw.

De Muziekfabriek (6+)

De Muziekfabriek (6+)

De prijswinnende voorstelling De Muziekfabriek is een co-productie met Oorkaan en reist sinds 2012 de hele wereld over.

Musici

Calefax geeft workshops en masterclasses over de hele wereld aan aankomende (professionele) musici. Vanaf volgend studiejaar start de masteropleiding Rietkwintet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Calefax ontwikkelt komend seizoen een project voor amateurmusici van harmonie-orkesten.

ONS AANBOD:

Master Rietkwintet

Master Rietkwintet

Vanaf komend studiejaar biedt het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de nieuwe masterspecialisatie Rietkwintet aan in samenwerking met Calefax.

Composers Competition

Composers Competition

Sinds 2008 organiseert Calefax jaarlijks de Calefax Composers Competition, een wedstrijd voor componisten die schrijven voor de bezetting van het rietkwintet.

Bedrijven

ONS WORKSHOP AANBOD:

Samen Componeren & Musiceren

Samen Componeren & Musiceren

Maak samen met collega’s een muziekstuk en voer deze samen uit onder leiding van een van de musici van Calefax. Muzikale ervaring is niet belangrijk!