Samen Componeren
en Musiceren

workshop

Op de werkvloer of op locatie met collega’s een muziekstuk maken en samen uitvoeren, onder leiding van een van de musici van Calefax. Na afloop ontvangen alle deelnemers een cd van Calefax.

 

Thema's van de workshop

Effectieve communicatie
Effectief samenwerken
Team building

Inhoud workshop

Als muziek een taal is, dan is musiceren een vorm van communicatie.
Samen muziek maken betekent in de eerste plaats luisteren naar een ander en je eigen bijdrage timen ten opzichte van die van je medespelers. Welke rol men speelt in dit proces hangt af van meerder factoren, maar van wezenlijk belang is de sociale omgeving.

In een ideaal samenwerkingsverband zijn de ‘spelers’  voortdurend met elkaar in contact.
Als je met een aantal collega’s samen een muziekstuk creëert en het daarna voor de anderen uitvoert, zal je geconfronteerd worden met een aantal uitdagingen. Je bent net als je collega’s uit je comfort zone. Dit levert situaties op die iets vertellen over jezelf en je collega’s. Misschien komen pijnpunten aan het licht, maar zeker komen onvermoede kwaliteiten moeiteloos bovendrijven.

Deelnemers van de workshop hoeven zich niet voor te bereiden en eigen instrumenten zijn niet nodig. Er wordt gebruik gemaakt van de stem (geen zang), diverse ‘body sounds’, slagwerkinstrumenten en diverse gebruiksvoorwerpen. Muzikale kennis, of zelfs muzikaliteit, is van geen belang: de kwaliteit van de samenwerking is bepalend voor het eindresultaat. Dit steeds op een speelse manier, waarbij het niet de bedoeling is ‘elkaar de loef af te steken’, maar waarbij de bedoeling is om elkaars en ons eigen blikveld te verruimen.

Duur workshop: 1,5 uur

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 30 deelnemers per workshop

Geïnteresseerd? Neem contact op met Stef Koenis, via productie@calefax.nl