Calefax speelt weer!

Calefax
speelt weer

Livestream om 21 uur

Calefax speelt in dit concert werken die geklonken zouden hebben tijdens afgelaste concerten in de afgelopen maanden. Om 21 uur zendt Calefax van het tweede concert een livestream uit via YouTube.

Bach bewerkte in korte tijd circa de helft van de twaalf concerti L’Estro Armonico van de toen al hooggereputeerde Antonio Vivaldi voor eigen gebruik en voor verschillende bezettingen. Het is prachtig om te ervaren hoe Bach soms zonder veel ingrepen zoetjes meedeint op de heerlijke Vivaldiaanse golven, maar dan weer volledig de zaak naar zijn hand zet en zijn contrapuntische stempel drukt als het hem te simpel lijkt te worden. Van het Strijkkwartet van Henriëtte Bosmans maakte Calefax een nieuw arrangement. De Amsterdamse pianiste en componiste wordt gerekend tot de belangrijkste Nederlandse componisten van de twintigste eeuw. Strauss’ symfonische gedicht Till Eulenspiegel gaat over de schavuit Uilenspiegel, die een reeks baldadige streken uithaalt en tenslotte in de kraag gevat, voor de rechters gesleept en ter dood veroordeeld wordt.

Calefax en de Stadsgehoorzaal Leiden volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM, klik hieronder voor deze maatregelen en de huisregels.

Gespeelde concerten

vr 26 jun '20 18.00 Calefax speelt weer! Stadsgehoorzaal Leiden / NL
vr 26 jun '20 21.00 Calefax speelt weer! Stadsgehoorzaal Leiden / NL