Coaching: Calefax Connects

Calefax
Connects

Onderdeel van Wereld Muziek Concours Academy

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november geeft Calefax in Kerkrade een reeks workshops en masterclasses die onderdeel zijn van het Wereld Muziek Concours (WMC).

Centraal staat de vaardigheid om binnen een ensemble samen te spelen. Individuele muzikanten krijgen zo de kans om basiskwaliteiten, die je nodig hebt om te musiceren in de hoogste divisies van WMC, verder te ontwikkelen.

Met een speciaal voor deze cursus geselecteerd en gearrangeerd repertoire wordt gewerkt in Calefax’ eigen stijl: het ongedirigeerd spelen. Muzikaliteit, eigen initiatief en het luisteren naar je medemuzikanten zijn daarbij van wezenlijk belang. Tijdens Calefax Connects gaan samengestelde ensembles gezamenlijk aan de slag onder leiding van onze musici.

Calefax Connects eindigt met een slotconcert. De gelegenheidsensemble zullen met ons het podium van Aula Minor in Rolduc delen.

 

Wat je moet weten?

  • De locatie is abdijcomplex¬†Rolduc¬†in Kerkrade
  • De cursus is geschikt voor amateurblazers en -slagwerkers
  • Er worden vijf ensembles gevormd, onder leiding van vijf docenten
  • Deelname vanaf 18 jaar
  • Deelnemers beschikken minimaal over niveau HaFa C/D
  • Het repertoire wordt voorgaand aan de cursus toegestuurd

In 2019 deden we dit coaching traject met projectorkest Nieuw Geluid. We maakten een korte video met reacties van de deelnemers:

Gespeelde concerten

za 20 nov '21 17.00 Coaching: Calefax Connects Geannuleerd - Abdijcomplex Rolduc Kerkrade / NL
zo 21 nov '21 19.30 Coaching: Calefax Connects Geannuleerd - gratis toegankelijk deelnemersconcert - Aula Minor van Rolduc Kerkrade / NL