Dansen op de vulkaan

Dansen
op de
vulkaan

met Helena Rasker

In de eerste jaren van ons bestaan was Helena Rasker de vaste zangsoliste. Vele jaren en wederzijdse glanscarrières later werken we opnieuw samen!

Muziek op het scherp van de snede, gecomponeerd in desperate tijden, vanuit wanhopige of angstige gevoelens. Samen met Helena spelen we twee muzikale tegenpolen: Manuel de Fallas broeierige El amor brujo (‘de behekste liefde’, oorspronkelijk geschreven als ballet of theaterstuk met liederen) en Modest Moessorgskis Liederen en dansen van de dood, waarin de dood opduikt in grimmige en satirische sprookjes, vermomd als trooster, gladde verleider, onbetrouwbare minnaar, danser en aanvoerder van een dodenleger.

Over Helena Rasker

De Nederlandse alt Helena Rasker studeerde aan het conservatorium van Den Haag, waar zij in 1994 cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde ze lessen tijdens de vermaarde Tanglewood Summer Academy in de Verenigde Staten. Helena maakt haar succesvolle debuut bij de Royal Opera House in London en de Deutsche Oper Berlin in de rol van Erna in de nieuwe opera Morgen und Abend van componist Georg Friedrich Haas. Recentelijk zong zij de rol van Ramise in Händels Arminio bij de Internationale Händel-Festpiele Göttingen, George Benjamins Into the Little Hill met Ensemble Modern, Dritte Dame in Die Zauberflöte bij het Festival d’Aix-en-Provence en Mahlers Symphony Nr. 8 met het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Programma

Onder andere
Modest Moessorgski Liederen en dansen van de Dood
Manuel de Falla El Amor Brujo
Luca Francesconi Accordo
Sergej Rachmaninov Variaties op La Folia
Dmitri Sjostakovitsj Selectie uit preludes op. 34

Gespeelde concerten

ma 24 feb '20 20.15 Dansen op de vulkaan Theater Junushoff Wageningen / NL
wo 26 feb '20 20.00 Dansen op de vulkaan TivoliVredenburg Utrecht / NL
do 27 feb '20 20.15 Dansen op de vulkaan Stadsgehoorzaal Leiden / NL
vr 28 feb '20 20.15 Dansen op de vulkaan Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL
zo 8 mrt '20 12.00 Dansen op de vulkaan Podium Zuidhaege (Muziekkamer Assen) Assen / NL