November Music Festival

November Music

12 november in Den Bosch

Op 12 november speelt Calefax op November Music in Den Bosch, een elfdaags festival voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

Calefax zoekt in dit concert de grenzen op met hedendaags gecomponeerde werken. Componisten van over heel de wereld werken aan nieuwe stukken voor het rietkwintet. De jonge Nederlandse componist Jan-Peter de Graaff schrijft voor het eerst een werk voor de kleurrijke bezetting van Calefax.

Zijn collega Joël Bons laat de veelzijdigheid van het kwintet aan het woord in zijn Six Scenes dat voor het eerst als volledige cyclus klinkt. Op pijl – een korte introductie – volgt domino, waarin fagot en basklarinet tikkertje spelen; little screw is een verknipte blues die evolueert van zwoel naar uitgelaten; na de koddige kermis van carousel brengt flow diepte en rust; aangevuurd door de fagot jutten de musici elkaar met snelle riffs op in het slotdeel paykan.

Daarnaast speelt Calefax Red van de jonge Californische componiste Nina Shekhar. Zij won twee jaar geleden de jaarlijkse Calefax Composers Competition. Calefax speelt ook een klassieker uit hun repertoire, het luisterrijke werk Zugvögel van de Duitse componiste Carola Bauckholt. Een ware toondichter die een geheel eigen klanktaal bezigt.

In samenwerking met Stichting Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Programma

Joël Bons Six Scenes (2021, première gehele stuk)
Nina Shekhar Red (2018, Nederlandse première)
Carola Bauckholt Zugvögel (2012)
Jan-Peter de Graaff Enivrez-Vous! (2022, première)