Terrasconcert

Terrasconcert

in Muziekgebouw aan 't IJ

Westerse klassieke muziek een bastion? Juist niet: uitwisseling met andere muziektradities is van alle tijden.

Calefax zet de schijnwerpers vol op het grensgebied, in een swingend programma met bekende én onbekende composities uit de afgelopen honderd jaar. De legendarische Rhapsody in Blue van George Gershwin is de ultieme kruisbestuiving tussen jazz en klassiek. In andere stukken klinken Amerikaanse spirituals of Arabische muziek door en Raaf Hekkema nam volksmuziek als uitgangspunt voor zijn Roemeense suite.

Ook Samuel Barber liet zich beïnvloeden door jazz en boogiewoogie, evenals Florence Beatrice Price, met haar heel eigen romantisch-impressionistische idioom. Price vergaarde roem in het interbellum als eerste zwarte Amerikaanse componiste van symfonische muziek, maar wordt pas de laatste jaren herontdekt als de grootheid die ze is. De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh schreef Airports in 2006, geïnspireerd op de problemen als Syrische paspoorthouder om door de beveiliging op een vliegveld te komen.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van de reeks terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water… terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4’33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Programma

18:00 – 20:00 | DJ

20:00 – 21:00 | concert
Anoniem/Raaf Hekkema Roemeense suite
Samuel Barber Excursions
Florence Beatrice Price “Andante” uit Sonate in e
Kinan Azmeh Airports
George Gershwin Rhapsody in Blue (korte versie)

21:00 – 23:00 | DJ

Gespeelde concerten

za 27 aug '22 20.00 Terrasconcert Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL