VAL

VAL

Wie durft er nog te vallen?

Calefax en theatergezelschap Schweigman& brengen met VAL een muzikale ode aan het vallen, waarbij we onze angst recht in de ogen kijken.

Vallen, we doen het liever niet. Wie valt, is kwetsbaar. In onze maatschappij kijken we liever naar de stijgende lijn: altijd hoger, verder, sneller, meer. Maar hoort vallen niet gewoon bij het leven? Water verdampt, stijgt op en valt terug als regen; een mens leert en leeft met vallen en opstaan. Waar blijft onze creativiteit als we geen sprong in het diepe meer durven wagen?

Schweigman& weet al zestien jaar een universele, menselijke snaar te raken, zowel op locatie als in de theaters. Het gezelschap van Boukje Schweigman staat bekend om haar unieke theatertaal: als bezoeker beland je in een woordeloos universum waar de zintuigen op scherp worden gezet. De ervaring is voor iedereen persoonlijk, maar zoals een journalist schreef: zelfs de stugste toeschouwer wordt geraakt. Met VAL brengt het gezelschap haar poëtische theatervorm naar de grote zalen, ditmaal met rietkwintet Calefax en componist Yannis Kyriakides. Net als de fysieke spelers gaan ook zij op zoek naar uitersten: het reiken naar ijle hoogtes en de diepe val omlaag, de laagste klanken in.

Regie: Boukje Schweigman
Muziek: Yannis Kyriakides
Decor- en lichtontwerp: Theun Mosk
Performers: Hidde Aans-Verkade, Erwin Dörr, Koen van der Heijden, Francesca Lazzeri, Goda Zukauskaite
Muzikale leiding: Calefax
Regieassistentie: Anemone Oostvriesland
Kostuums: Esmee Thomassen

Speellijst

wo 24 jul 20.00 VAL Stadsschouwburg Utrecht (Try-out) Utrecht / NL Tickets
do 25 jul 20.00 VAL Stadsschouwburg Utrecht (Try-out) Utrecht / NL Tickets
vr 26 jul 20.00 VAL Stadsschouwburg Utrecht (Try-out) Utrecht / NL Tickets