Calefax en Koninklijk Conservatorium

Calefax &
Koninklijk Conservatorium
Den Haag

Calefax  |  24 oktober 2017

Sinds een aantal jaren werken Calefax en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag samen. Voor ons is dat ongelooflijk inspirerend omdat we op deze manier in contact komen met studenten van nu. En dat zijn natuurlijk de musici van de toekomst.

rietorkest

Ieder jaar organiseren we samen het project (masterclass) ‘Rietorkest’ voor studenten van het Koninklijk Conservatorium. Dit najaar werken we met zeven studenten vier dagen lang aan The Fax Process van Ton ter Doest, Isolde’s Liebestod van Richard Wagner en New York Counterpoint van Steve Reich.

Op donderdag 23 november 2017, 16.30 u presenteren we deze stukken tijdens één van de Strippenkaartconcerten in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Filmmaker Bowie Verschuuren maakte een korte reportage over het Rietorkest-project in 2016:

Masterspecialisatie Rietkwintet

Sinds dit studiejaar bieden we studenten ook de mogelijkheid om een tweejarige Masterspecialisatie Rietkwintet te volgen. Tijdens de tweejarige Master Rietkwintet komt niet alleen het instuderen en uitvoeren van het repertoire voor rietkwintetbezetting aan bod, maar wordt ook veel aandacht besteed aan ensemblecoaching, programmering en artistieke visie, podiumpresentatie én het arrangeren voor rietkwintet.

Meer informatie over deze masterspecialisatie vind je hier.