Calefax Composers Competition 2018

Calefax
Composers
Competition

2018

Calefax nodigt componisten van alle leeftijden en nationaliteiten uit om deel te nemen aan de 11e jaarlijkse Calefax Composers Competition voor Rietkwintet. De winnende compositie zal bekend worden gemaakt in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam op 28 december 2018.

Prijs
De winnende componist ontvangt een prijs van 2.000 EUR. (De jury behoudt zich het recht om meerdere winnaars te kiezen en het prijzengeld onder hen te verdelen). Daarnaast zal het winnende stuk in première worden gebracht door het vermaarde Calefax Rietkwintet.

‘International Reed Quintet Network’
Een aantal vooraanstaande rietkwintetten van over de hele wereld heeft medewerking aan de wedstrijd toegezegd. Het Atlantic Reed ConsortParadise Winds en Cascadia Reed Quintet zullen de winnende compositie op het concertpodium spelen. Bovendien zullen zij ook hun eigen favoriete compositie kiezen, die daarmee een eervolle vermelding krijgt. We houden deze lijst up to date.
Om zo breed mogelijke aandacht te geven aan alle ingediende composities deelt Calefax ze met alle ensembles in het International Reed Quintet Network.

Regels
* Inzendingen voor de Calefax Composers Competition 2018 moeten ingediend zijn vóór 1 november 2018
* Componisten van alle nationaliteiten en leeftijden mogen hun werk aanmelden
* De compositie mag niet langer zijn dan 9 minuten
* Een componist mag maximaal 1 werk indienen voor de competitie
* Inzendingen moeten nieuwe en originele werken zijn (geen arrangementen)
* Composities moeten speelbaar zijn door 5 spelers op de volgende instrumenten:
1. Hobo of althobo of oboe d’amore
2. Klarinet in bes of in A
3. Altsaxofoon of sopraansaxofoon
4. Basklarinet, bassethoorn of contrabasclarinet
5. Fagot

Jury
De jury van de Calefax Composers Competition bestaat uit alle 5 de leden van Calefax. De vermaarde Nederlandse componist Martijn Padding treedt op als voorzitter van de jury. De jury beoordeeld alle inzendingen anoniem. Alle deelnemers aan de wedstrijd zullen op de hoogte worden gesteld van de uitslag. De uitslag van de jury staat niet ter discussie.

Aanmelden
Stuur je compositie zowel als een partituur (in C), en als getransponeerde partijen in PDF-formaat naar productie@calefax.nl. Alleen digitaal aangeleverde inzendingen worden geaccepteerd, het aanleveren van een midi-opname van je stuk is optioneel.

Let op dat de naam van de componist niet op de partituur en partijen genoemd staat. De inzendingen worden namelijk anoniem beoordeeld door de jury!

Deadline
De deadline voor het inzenden van stukken is 1 november 2018.

Voorgaande winnaars
Voorgaande winnaars van de Calefax Composers Competition waren Holger de Bruin (2008, Nederland) Heleen Verleur (2009, Nederland), Jeffrey Harrington (2010, USA/Frankrijk), José Mora-Jiménez (2011, Costa- Rica/Nederland), Didier Marc Garin (2012, Frankrijk), Corey Dundee (2013, USA), Michael Walsh (2014, UK), Janco Verduin (2015, Nederland), Mithatcan Öcal (2017, Turkije) en Yeonju Kim (2018, Korea) en Yonatan Ron (2018, Israël).