Calefax Composers Competition 2019

Calefax
Composers
Competition

2019

Calefax nodigt componisten van alle leeftijden en nationaliteiten uit om deel te nemen aan de 12e jaarlijkse Calefax Composers Competition voor Rietkwintet. De winnende compositie zal bekend worden gemaakt in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam op 28 december 2019.

Prijs
De winnende componist ontvangt een prijs van 2.000 EUR. (De jury behoudt zich het recht om meerdere winnaars te kiezen en het prijzengeld onder hen te verdelen). Daarnaast zal het winnende stuk door het vermaarde Calefax Rietkwintet op de volgende editie van de PAN op 28 december 2020 worden gespeeld.

‘International Reed Quintet Network’
Daarnaast zijn er een aantal vooraanstaande rietkwintetten van over de hele wereld die de winnende compositie zullen uitvoeren. Het Nexus Reed Quintet en Splinter Reed Quintet zullen de winnende compositie op het concertpodium spelen. Bovendien zal een aantal van deze rietkwintetten ook hun eigen favoriete compositie kiezen, die daarmee een eervolle vermelding krijgt. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over welke rietkwintetten deelnemen.
Om zo breed mogelijke aandacht te geven aan alle ingediende composities deelt Calefax ze na toestemming van de componist ook met alle ensembles in het International Reed Quintet Network.

Regels
* Inzendingen voor de Calefax Composers Competition 2019 moeten ingediend zijn vóór 7 december 2019
* Componisten van alle nationaliteiten en leeftijden mogen hun werk aanmelden
* De compositie mag niet langer zijn dan 9 minuten
* Een componist mag maximaal 1 werk indienen voor de competitie
* Inzendingen moeten nieuwe en originele werken zijn (geen arrangementen)
* Composities moeten speelbaar zijn door 5 spelers op de volgende instrumenten:

    1. Hobo of althobo of oboe d’amore
    2. Klarinet in bes of in A
    3. Altsaxofoon of sopraansaxofoon
    4. Basklarinet, bassethoorn of contrabasclarinet
    5. Fagot

* Composities met live-electronics dienen uitgevoerd te kunnen worden buiten de aanwezigheid van de componist om, met op zichzelf staande software die beheerd kan worden door het ensemble of een geluidstechnicus. Geluid met meerdere kanalen kan tot een maximum van vier speakers. Soundtracks mogen ook gebruikt worden, maar bij voorkeur zonder clicktrack.

Jury
De jury van de Calefax Composers Competition bestaat uit alle 5 de leden van Calefax. De vermaarde componist Yannis Kyriakides treedt op als voorzitter van de jury. De jury beoordeeld alle inzendingen anoniem. Alle deelnemers aan de wedstrijd zullen op de hoogte worden gesteld van de uitslag. De uitslag van de jury staat niet ter discussie.

Aanmelden
Stuur je compositie zowel als een partituur (in C), en als getransponeerde partijen in PDF-formaat naar productie@calefax.nl. Alleen digitaal aangeleverde inzendingen worden geaccepteerd, het aanleveren van een midi-opname van je stuk is optioneel.

Let op dat de naam van de componist niet op de partituur en partijen genoemd staat. De inzendingen worden namelijk anoniem beoordeeld door de jury!

Deadline
De deadline voor het inzenden van stukken is 6 december 23.59 uur, 2019.

Voorgaande winnaars
Voorgaande winnaars van de Calefax Composers Competition waren Holger de Bruin (2008, Nederland) Heleen Verleur (2009, Nederland), Jeffrey Harrington (2010, USA/Frankrijk), José Mora-Jiménez (2011, Costa- Rica/Nederland), Didier Marc Garin (2012, Frankrijk), Corey Dundee (2013, USA), Michael Walsh (2014, UK), Janco Verduin (2015, Nederland), Mithatcan Öcal (2017, Turkije) en Yeonju Kim (2018, Korea) en Yonatan Ron (2018, Israël).