Kijken met Calefax

Raaf Hekkema: Gershwin - An American In Paris

De musici voorzien een nieuwe collectie video’s van persoonlijke verhalen.

Raaf Hekkema, saxofoon
Gershwin – An American in Paris

Raaf: “Dat was een grappige TV-opname. We deden een theatraal programma: de Roaring Twenties (met zangeres Cora Burggraaf), waarin we als achtergrond fungeerden voor haar in haar rol als ‘cabaret’-zangeres en -actrice. Vandaar die hoeden… Te horen is het laatste deel van wat eigenlijk een grootschalig orkestwerk is waarin de componist het beeld schetst van een Amerikaan die onder de indruk is van het Parijse stadsleven, hier afgeschrikt door het verkeer (blaffende taxi-hoorns!) en dan weer overweldigd door heimwee. In dit laatste deel lijkt hij al deze gevoelens van zich af te schudden. Het is een grandioze finale!”