Kijken met Calefax

Raaf Hekkema: Aj Ki Raat (arr. Maarten Ornstein)

De musici voorzien een nieuwe collectie video’s van persoonlijke verhalen.

Raaf Hekkema, saxofoon
Aj Ki Raat – uit de film Anamika (arr. Maarten Ornstein)

Raaf: “Onze tour in India met de jazzgroep Jungle Boldy ging gepaard met lange reizen. Na één ervan verraste Alban ons met een video die hij had samengesteld op basis van een recente opname van dit geweldige, door Maarten Ornstein gearrangeerde Bollywood-liedje. Het filmpje toont de extreme verschillen die je in dit land tegenkomt (vijfsterren-hotel naast een erg arme blindenschool), en ook de uitdagingen die het dagelijks verkeer soms vormden. Deze reis vormde onderdeel van een serie tournees die we gepland hadden naar het Verre en Midden-Oosten, de landen aandoend die Duke Ellington in de jaren zestig had bezocht met zijn Orchestra. We toerden in China, Turkije en India. Helaas werd onze afsluitende tournee door Iran, Jordanië en Libanon afgelast vanwege de ontluikende Arabisch Lente.”