Milouska Meulens in Calefax-land

Milouska
Meulens in
Calefax-land

Let’s connect: Caribisch & Europees, klassiek & modern, muziek & woord

In de serie Welkom in Calefax-land nodigt rietkwintet Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met een passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie.

Milouska Meulens is te gast in de allereerste editie van Welkom in Calefax-land. Ze presenteert, modereert en schrijft. Wat ze het liefst doet met haar verhalen is mensen samenbrengen. Waar Meulens vertelt met woorden, vertelt Calefax met muziek. In deze voorstelling smelten hun werelden samen; die van muziek en woorden, van klassiek en modern, van vroeger en nu en vooral van Caribisch en Europees.

Zangeres Kris Berry is wegens ziekte helaas niet in staat op te treden. De Nederlands-Colombiaanse zangeres Juliana Martina, geboren en getogen op Curaçao, komt haar vervangen. In 2015 studeerde Martina cum laude af aan Codarts Rotterdam.

Milouska Meulens is met haar eigen programma De Nacht is Zwart te horen voor Omroep ZWART op NPO Radio 1. Verder is ze onder meer bekend als voormalig presentatrice van Vroege Vogels en het NOS Jeugdjournaal en was ze de mol in Wie is de Mol?.

Programma

Onder andere

Jacobo Palm Atardi
Stevie Wonder Overjoyed
Ludwig van Beethoven Mondscheinsonate
Florence Beatrice Price Piano Sonata in E minor
Kurt Weill Mackie Messer
Wim Statius Muller Tumba
Kinan Azmeh Airports (première)

Gespeelde concerten

vr 22 apr '22 20.15 Milouska Meulens in Calefax-land Stadsgehoorzaal Leiden / NL
za 23 apr '22 20.15 Milouska Meulens in Calefax-land Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL