Five
extremely
gifted dutch
gents

who almost made the reed quintet seem the best musical format on the planet. - The Times

Meer over Calefax
Een Eeuw Geleden

Een Eeuw Geleden

Calefax brengt een muzikaal portret van het roerige Europa in de jaren tien, twintig en dertig. Een tijd waarin oorlog en een pandemie uitbrak, maar ook globalisering en snelle ontwikkelingen plaatsvonden. Hoe hield een componist zich hierin staande? Met muziek van o.a. Debussy, Weill, Pijper, Gershwin en Janáček.

Paulien Cornelisse in Calefax-land

Paulien Cornelisse in Calefax-land

In de serie Welkom in Calefax-land nodigt Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie. Te gast in deze tweede editie is Paulien Cornelisse. Samen met Calefax verdiept ze zich in de overlap tussen taal en muziek

Openluchtconcerten

Openluchtconcerten

Van 14 t/m 16 juli speelt Calefax een reeks concerten op bijzondere locaties in de openlucht: slot Loevestein, de kasteeltuin van Middachten en het terras van Muziekgebouw aan 't IJ. Op het programma staat muziek van het nieuwe album An American Rhapsody en klassiekers uit het Calefax’ repertoire.

concert agenda

Calefax speelt zes tot acht concertprogramma's per seizoen die door heel Nederland te zien zijn. Er zijn jaarlijkse tournees naar de Verenigde Staten en Duitsland en de rest van Europa; daarnaast incidentele concertreizen naar China, Japan, Nieuw-Zeeland. In het kader van deze reizen stelde Calefax in 2022 deze Environmental Policy op.

za 17 jun Dag van de componist Tickets
vr 14 jul 19.00 Openluchtconcerten Deltaconcerten - Slot Loevestein Poederoijen / NL Info Tickets
za 15 jul 20.00 Openluchtconcerten Terrasconcert - Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL Info
zo 16 jul 11.30 Openluchtconcerten Kasteeltuin Middachten De Steeg / NL Info Tickets
za 30 sep 20.15 Moeder Aarde Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL Info Tickets
zo 1 okt 15.00 Moeder Aarde Pieterskerk Utrecht / NL Info Tickets

Luister

Calefax is te beluisteren via alle bekende muziekkanalen. Kijk in onze shop om muziek van Calefax aan te schaffen.

Nieuws

Nieuw album: An American Rhapsody

Nieuw album: An American Rhapsody

Ons nieuwe album An American Rhapsody uit! Op An American Rhapsody belichten we de caleidoscopische diversiteit van de Amerikaanse muziek uit de afgelopen eeuw.

binnenkort – nieuw album: An American Rhapsody

binnenkort – nieuw album: An American Rhapsody

Ons nieuwe album An American Rhapsody is vanaf 17 maart overal verkrijgbaar, maar vanaf 17 februari komen er digitale voorproefjes beschikbaar op diverse luisterplatformen. Op An American Rhapsody belichten we de caleidoscopische diversiteit van de Amerikaanse muziek uit de afgelopen eeuw. 

Winnaar jubileumeditie Composers Competition 2022

Winnaar jubileumeditie Composers Competition 2022

De winnaar van de jubileumeditie van Calefax' jaarlijkse internationale compositiewedstrijd voor rietkwintet is Ufuk Biçak (1989) met zijn compositie Devinim.