Five
extremely
gifted dutch
gents

who almost made the reed quintet seem the best musical format on the planet. - The Times

Meer over Calefax
Openluchtconcerten

Openluchtconcerten

Van 14 t/m 16 juli speelt Calefax een reeks concerten op bijzondere locaties in de openlucht: slot Loevestein, de kasteeltuin van Middachten en het terras van Muziekgebouw aan 't IJ. Op het programma staat muziek van het nieuwe album An American Rhapsody en klassiekers uit het Calefax’ repertoire.

Moeder Aarde

Moeder Aarde

Calefax deelt van 30 september tot 15 oktober het podium met kamerkoor Cappella Amsterdam. Een programma over de zorg voor onze planeet. We leven immers in een tijd waarin we ons meer bewust zijn van het feit dat de aarde zonder de mens zou kunnen, maar de mens niet zonder de aarde. Samen spelen ze werken die ieder op hun eigen manier vertellen over de rijkdom die onze aarde biedt, maar ook hoe de relatie met onze planeet en tussen mensen onderling onder druk is komen te staan, met muziek van onder meer Antonín Dvořák, Frank Ticheli, Paul Simon en Kate Moore.

Dag van de Componist

Dag van de Componist

Op 17 juni organiseert New Music Now de Dag van de Componist. In Nederland zijn er diverse activiteiten waarbij hedendaagse Nederlandse componisten in de schijnwerpers worden gezet. Calefax is meermaals te horen en te zien: op de radio, in de Expresstrein en met een kort optreden tijdens de eindborrel in TivoliVredenburg.

concert agenda

Calefax speelt zes tot acht concertprogramma's per seizoen die door heel Nederland te zien zijn. Er zijn jaarlijkse tournees naar de Verenigde Staten en Duitsland en de rest van Europa; daarnaast incidentele concertreizen naar China, Japan, Nieuw-Zeeland. In het kader van deze reizen stelde Calefax in 2022 deze Environmental Policy op.

za 17 jun Dag van de Componist Info Tickets
wo 21 jun 10.30 Jaarcongres De Groene Route Inspyrium Boomkwekerij Ebben (besloten) Cuijk / NL
vr 14 jul 19.00 Openluchtconcerten Deltaconcerten - Slot Loevestein Poederoijen / NL Info Tickets
za 15 jul 20.00 Openluchtconcerten Terrasconcert - Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam / NL Info Tickets
zo 16 jul 11.30 Openluchtconcerten Kasteeltuin Middachten De Steeg / NL Info Tickets
vr 22 sep 20.00 Calefax in de Oude Kerk Oude Kerk Grootebroek / NL Tickets

Luister

Calefax is te beluisteren via alle bekende muziekkanalen. Kijk in onze shop om muziek van Calefax aan te schaffen.

Nieuws

Nieuw album: An American Rhapsody

Nieuw album: An American Rhapsody

Ons nieuwe album An American Rhapsody uit! Op An American Rhapsody belichten we de caleidoscopische diversiteit van de Amerikaanse muziek uit de afgelopen eeuw.

binnenkort – nieuw album: An American Rhapsody

binnenkort – nieuw album: An American Rhapsody

Ons nieuwe album An American Rhapsody is vanaf 17 maart overal verkrijgbaar, maar vanaf 17 februari komen er digitale voorproefjes beschikbaar op diverse luisterplatformen. Op An American Rhapsody belichten we de caleidoscopische diversiteit van de Amerikaanse muziek uit de afgelopen eeuw. 

Winnaar jubileumeditie Composers Competition 2022

Winnaar jubileumeditie Composers Competition 2022

De winnaar van de jubileumeditie van Calefax' jaarlijkse internationale compositiewedstrijd voor rietkwintet is Ufuk Biçak (1989) met zijn compositie Devinim.