35 jaar
Calefax!

Calefax, ontstaan in 1985, viert dit seizoen zijn zevende lustrum op een aantal bijzondere manieren.. Een mooie gelegenheid om een kijkje te geven in de muzikale keuken van 's werelds eerste rietkwintet!

Ontdek onze jubileumactiviteiten
Speel mee met Calefax

Speel mee met Calefax

Aan alle rietblazende fans van Calefax over de hele wereld biedt Calefax bij het nieuwe album Bach's Musical Offerings de gelegenheid om met één track mee te spelen. Van het Ricercar uit Musikalisches Opfer maakte Calefax zes opnames, telkens minus one. Iedere blazer kan diens partij downloaden, plus een audio-bestand waarin deze stem ontbreekt.

Interactieve livestream

Interactieve livestream

Op 26 april zendt Calefax live vanuit het Concertgebouw Amsterdam een interactieve livestream van De Nieuwe Wereld volgens Dvořák uit via het platform Concert in Huis. Tijdens het concert worden live muziek en vooraf opgenomen concertvideo’s afgewisseld met vragen uit het publiek en verhalen over de stukken, verteld door de musici.

Calefax in Leiden

Calefax in Leiden

Word deelgenoot van InterAct: drie concerten en ontmoetingen in Stadsgehoorzaal Leiden, waarin drie jonge kunstenaars de muziek van Calefax in een ander perspectief zetten en hun eigen kunst door de muziek laten beïnvloeden.

concert agenda

Calefax speelt zes tot acht concertprogramma's per seizoen die door heel Nederland te zien zijn. Daarnaast maakt Calefax regelmatig internationale tournees naar o.a. de Verenigde Staten, China, Japan, UK, Oost-Europa en Duitsland.

za 8 mei 20.15 Song of the Reed Geannuleerd - Stadsgehoorzaal Leiden / NL Info Tickets
vr 21 mei 20.00 Song of the Reed Musis Arnhem / NL Info
do 27 mei 20.15 35 vette jaren! Stadsgehoorzaal Leiden / NL Info Tickets
wo 2 jun 20.15 Song of the Reed Theater de Veste Delft / NL Info Tickets
do 3 jun 20.00 Open Arts Kunsthaus Wäldchen Keulen / DE Tickets
za 5 jun 20.45 Song of the Reed Paradiso Amsterdam / NL Info Tickets

Luister

Calefax is te beluisteren via alle bekende muziekkanalen. Kijk in onze shop om muziek van Calefax aan te schaffen.

Nieuws

livestream 2.0

livestream 2.0

Vele gezelschappen omarmden het afgelopen jaar livestreaming, maar Calefax miste in deze ervaring de band met het publiek. Daarom organiseren ze een livestream 2.0, waarin live muziek en vooraf opgenomen concertvideo's worden afgewisseld met vragen uit het publiek en verhalen over de stukken.

Calefax zoekt nieuwe klarinettist

Calefax zoekt nieuwe klarinettist

Calefax zoekt nieuwe klarinettist (m/v/x).

Winnaars Calefax’ compositiewedstrijd 2020

Winnaars Calefax’ compositiewedstrijd 2020

De winnaars van Calefax' jaarlijkse internationale compositiewedstrijd voor rietkwintet zijn de Amerikaanse Nina Shekhar (1995) en de Engelsman Patrick Jones (1989).